zondag 14 september 2014

NEDERBELG 3

Nee, ik ga geen logboek bijhouden van de verhuizing naar Antwerpen.
Maar de eerste indrukken van een nieuwe stad zijn snel vergeten, dus iets vastleggen kan geen kwaad.
De kick om tegen etenstijd iets anders te kunnen ophalen, dan friet of chinees. En lekker op het dakterras te eten zonder koken of afwassen.
De kick om overal weer winkels in de buurt te hebben waar je dingen kunt kopen die je nodig hebt, in plaats van uit te stellen tot je weer in de stad bent.
In de kiosk om de hoek haalde ik voor Daans verjaardag een stapeltje oriënteringslectuur. Als we hier toch 13 jaar blijven wonen wil ik ook wel inburgeren. De Humo dus, en een Vlaamse krant. Wat we met NRC, Parool, Vara-gids en Vpro-gids doen is nog niet zeker.


Ik probeer ook wat meer tv te kijken. Bij de kabel Telenet staan de Vlaamse zenders op 1 t/m 10 en dat laten we maar even zo. De Ideale Wereld, Goebbels en de Belgen - je leert toch beter hoe hun humor in elkaar steekt. En wie wie is.

Vandaag was  het autoloze zondag, plus open monumentendag in 't Stad, en struinden we met de Rotjes de vrijmarkt af. Star wars voor de jongens, poppetjes voor Maantje, jurk voor Elvis. Ik vond een paar mouwloze armani-shirts voor 50 cent het stuk in mijn maat, maar werd weggehoond, en er heeft inderdaad een bierbuik in gezeten.
 's Middags zelf nog even naar het Eilandfestival gefietst en Thé Lau dag gezegd en zijn nieuwe boek gekocht. (In omgekeerde volgorde).


Hoop daar volgend jaar ook iets te doen. Ben nog niet erg bezig met netwerken en zo. Eerst maar eens aarden.
 IJs in de Belgische kleuren, we nemen het serieus ;-)

1 opmerking:

  1. Ziet er goed uit allemaal! Ook een programma op de tv waar je allerlei weetjes over België te horen krijgt is de heel degelijke quiz Canvascrack op Canvas. Maandag t/m donderdag rond 19:30), duurt een halfuurtje en met name de beroepen van de deelnemers hebben verbluffende namen! Het beloningssysteem voor de kandidaten is ook erg ingewikkeld, maar als je het eenmaal snapt, is het reuze leuk. De sporadische Nederlandse deelnemers (meestal uit Zeeland) struikelen steevast over de vragen over België en de Vlaamse kandidaten vrijwel altijd over vragen over Nederland. We kunnen nog veel van elkaar leren....

    BeantwoordenVerwijderen