zaterdag 14 april 2012

Wie wint de Okapi Liedprijs 2011??

In 2005 ben ik voor mezelf begonnen en heb toen Stichting Okapi/ Stichting Jan Rot opgericht 'ter verrijking van het Nederlandse lied.'
Behalve mijn eigen activiteiten bekroont die ook jaarlijks 'een jaloersmakend lied' met de Okapi liedprijs.
Eerdere winnaars waren Henk Hofstede (Bleekwater,2008), Daniël Lohues (Annelie, 2006) en tweemaal Joop & Jessica in 2005 voor Schemering en in 2007 voor Monniken - (de grote Joop Visser draagt zijn speldjes nog steeds).
De winnaars van 2009 en 2010 zijn indertijd niet bekendgemaakt, want die kregen al aandacht genoeg en het is niet de bedoeling dat de prijs meer licht werpt op de gever dan op de ontvanger, maar het waren Damaru & Jan Smit (Mi Rowsu/Tuintje in mijn hart) en De Jeugd van Tegenwoordig (Sterrenstof).

Voor 2011 is er gelukkig weer een echt winnend lied, de maker(s) weten het al, maar verder zal iedereen moeten wachten tot - uiteraard - zondag 13 mei tijdens de 'Grote Jan Rot show in Carré' !!!

OKAPI LIEDPRIJS:

Stichting Okapi/Stichting Jan Rot is opgericht ‘ter verrijking van het Nederlandse lied’, en kiest naast alle eigen activiteiten jaarlijks ‘een jaloersmakend lied’ (nieuw of bewerkt) van een ander, los van commerciële waarde, status of verkrijgbaarheid en zonder aanziens des persoons.
De Okapi Liedprijs bestaat uit een onderscheiding, een oorkonde en een door de winnaar(s) te bepalen geschenk. Bijvoorbeeld een envelop met inhoud, een gratis vertaling, een tekening van de Rotjes of een nieuwe Ferrari.
Enig jurylid: Jan Rot. (Liedjes geliëerd aan de stichting of de naamgever zijn van deelneming uitgesloten. De voorzitter mag besluiten zijn keus voor zich te houden ofwel geen keus te maken.)

2008 Henk Hofstede, tijdens An + Jan Kerstshow in Paradiso
2007 Joop & Jessica tijdens Rotverjaardag in Carré

2006 Daniël Lohues, tijdens An + Jan Nieuw op 1-première in LAKtheater Leiden

2005 Joop & Jessica tijdens Nachtlied-première in Lak-theater Leiden


Geen opmerkingen:

Een reactie posten