maandag 16 april 2012

13 mei ROT in CARRÉ !(update 3 mei)

UPDATE 3 mei: Riem de Wolff komt! Riem van de Blue Diamonds! Speciaal voor Carré heb ik meteen een vertaling van Ramona gemaakt. Ook heel blij ben ik met Bob Fosko, die Elvis' Ben je ook zo alleen voor zijn rekening gaat nemen. Er zijn ook twee namen afgevallen met geldig excuus, maar aan een boom zo vol beladen... (mensen,  het programma is al zo mooi... het is dat ik op het podium sta anders kocht ik meteen een kaartje)


De grote klapper in de Grote Jan Rot show is dat de complete band  Di-rect komt opdraven voor een unplugged-fragment uit Di-rect doet Tommy het absoluut meesterwerk van The Who in Oranje. Maar het wordt een avond van hoogtepunt naar hoogtepunt:
Henk Westbroek doet Lola, Edwin Rutten de Gele Duikmasjien, Marco Bakker een stuk uit Schuberts Zwanenzang, in duet met Lenette van Dongen brengt Jan de Bokser van Simon & Garfunkel, Henkjan Smits gaat Ankie zingen, Bob Fosko komt Marcel de Groot, Rob de Nijs, en nog veel meer...
(qua vervolg-rijtje:wat dacht je van Elly & Rikkert als Nederlandse Sonny & Cher met Ik heb jou, lief (I got you, babe)!!

Ja, "De grote Jan Rot show" in Koninklijk Theater Carré op zondag 13 mei begint al vorm te krijgen. En naast de hoge gasten met vertalingen uiteraard veel aandacht voor Jans eigen werk. Zo komt Carel Kraayenhof voor een live-versie van het aangrijpende November van de cd Schout bij Nacht, en staan we niet alleen stil bij Jans debuutsingle Counting Sheep (dat die dag precies dertig jaar geleden de Nationale Hitparade binnenkwam, maar ook de nieuwe versie Schapen van "de Grote Jan Rotplaat" -release 2 april.
En zeker, An + Jan zijn er ook, en daar gaan we flink gebruik van maken. Sowieso voor de nieuwe nummer 1 uit de Top 100 Aller tijden: Hotel California eh... Eldorado!

UPDATE 14 april: Tijdens de avond wordt ook de Okapi Liedprijs 2011 uitgereikt!

Koop nu vast uw kaartjes! Ze gaan toch niet in de aanbieding en we doen niet aan vrijkaartjes, dus ook familie, vrienden, collega's en de velen die hebben bijgedragen aan de Rotcarrière kunnen met een gerust hart mooie plaatsen uitzoeken :-) En o ja, qua cadeautip: het is dan moederdag!

foto Patrick Rosenthal


2 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd! Ik was er bij in Sneek bij de Jan & Fay -show. Je begon met een rookgordijn te maken met een filtersigaret tijdens de openingsmaten van 'Every tiny step'. Zeer indrukwekkend gezicht was dat!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jeetje, nou je het zegt! Mooi Humphrey Bogart ook: "I'm a detective"

      Verwijderen