woensdag 15 juni 2011

TWINTIG JAAR KAARSJES BLAZEN

Ik ben een steenbok, dus als ik iets doe, gaat het voor 100% en het liefst aan een stuk door.
Op dit moment het uploaden en editen van uren en uren mini-dv bandjes vanaf 2007. Met vooral veel verjaardagen, picknicks, speeltuinen en vakanties – van Volendam en Texel tot Wenen, Liverpool en Disneyland.
Eerst elke tien minuten met kiezen en knippen terugbrengen tot een minuut of drie, en in een volgend stadium alles afmaken met overlappen, titels en vooral veel muziekjes.

Meestal neemt per kind het aantal gefilmde uren af, een bekend trauma van derde en vierde kinderen. Dat ligt niet aan groeiende liefdeloosheid van de ouders, maar omdat je je handen al vol hebt.
Ik probeer daar niet aan toe te geven. En fantaseer vast over strakke compilaties later, waarbij je in sneltreinvaart door twintig jaar verjaardagstaarten, schommels en uitjes schiet.
Dan moet ik het nu bijhouden dus.

Probleem alleen, dat ik, zoals gezegd, van vroeg tot laat bezig ben, en met al dat gekwetter en gespring op die bandjes, enorm het gevoel krijg dat ik de kinderen de hele dag heb, en dus de levende Rotjes regelmatig mijn kantoor uit jaag omdat ik me 'niet kan concentreren'.

Later zullen ze me dankbaar zijn, zullen we maar zeggen. En het loont de moeite. Regelmatig schieten mijn ogen vol. Deze hit, van net een jaar geleden, was ik bijvoorbeeld al vergeten...

5 opmerkingen:

 1. Ik herken het gevoel (als 4e kind) helemaal. Van mijn oudste broer een heel album vol met babyfoto's en van mij wel drie ;-) We proberen het hier gelijkwaardig te houden, maar merken eigenlijk dat vooral numero 3 het onderspit delft, van de jongste worden weer ontzettend veel foto'gemaakt! Grappig fimpje, vooral die ogen van Wolf.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel herkenbaar ;-(
  Zo hebben onze kinderen nog steeds geen foto-album maar staat alles op de computer (wel op 2 locaties, mocht er een computer crashen).
  Ook ik neem me iedere keer voor dat, als ik meer tijd heb/het rustiger is, echt alle foto's en filmpjes ga sorteren en inplakken. Ooit.

  Lief filmpje van de bosrotjes. En ook die van een hele kleine Rover en stoere Elvis op het podium uit 2005..die ook voorbij kwam toen dit filmpje afgelopen was

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ter aanmoediging: de Rotjes vinden het fantastisch om zichzelf 'van vroeger' te zien. Zijn niet bij het scherm weg te slaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier net zo, dus op een regenachtige dag laat ik filmpjes en foto's zien. Altijd succes :-)

  BeantwoordenVerwijderen