zaterdag 12 februari 2011

COMPONIST VAN DE WEEKMijn eerste week als radio 4-presentator van "Componist van de Week" zit erop, en is niet onopgemerkt voorbijgegaan.
Terwijl mensen uit mijn hoek op zoek gaan waar je radio4 kunt vinden, schrijft een trouwe luisteraar van het programma vol minachting dat ik dirigent Biondi tweemaal Bondi had genoemd, en waar dat heen moest met de wereld.
Stond verkeerd op mijn blaadje, anders was Biondi nog wel gelukt.
Maar voor halsbrekender toeren heb ik inmiddels de Uitspraakdatabank van de VRT bij mijn bladwijzers gezet. Zo is het over een paar weken de beurt aan de Rus Skrjabin. Ik zei, net als de meeste mensen Skr-ia-bien, met een klemtoon op bien, maar dat is dus mooi Skrjaa-bien, met de klemtoon op Skrjaa.
Enfin, na de eerste week met prettige barok van Scarlatti, presenteer ik volgende week andere koek, elke dag een modern nieuw werk van een jonge componist in verband met de young composers meeting in Apeldoorn, en daarna is het de beurt aan een tijdgenoot van Debussy, Vincent d'Indy (vẽ· dẽ·die).

Enfin, tot de zomer, elke werkdag van 19:30 - 20:00 ben ik op de radio voor de VARA, en nee, ik ben vooral de presentator. Net als de tijd hiervoor kiest Noor Kamerbeek de componisten en maakt de tekst, die ik hoogstens nog wat aanpas.

(Dat allerlei mensen mijn meisje vragen of dat niet vervelend is, dat ik elke avond in de studio zit, vind ik zo schattig, dat we die illusie maar moeten bewaren, en u zult van mij dan ook niet horen wanneer ik er live zit en wanneer het is opgenomen!)


1 opmerking: