maandag 31 mei 2010

ZO HARD GAAT TWITTER


Gisteren tetterde Erica Terpstra een paar keer op mijn autoradio: "Kom op man, we gaan wat doen!" voor het Liliane Fonds. Dus gooide ik net op Twitter: "voor elke nieuwe volger tot 24:00 1 euro naar het Lilianefonds." Leuk bedacht. En leuker dan een girootje invullen.
Wow. De kracht van Twitter iets onderschat. Binnen een kwartier liep het met honderden tegelijk binnen en toen een paar ettertjes niet alleen de grote Tweeps in Nederland gingen aanschrijven met: "help 'm aan 10.000 volgers" maar ook Amerikanen met miljoenen volgers gingen paaien, raakte ik even in paniek. Gooide er iets te voorbarig een stop op bij 2000 maar bedacht toen om het dubbele puntje weg te halen, dus tot 2400.
Toen werd het wat rustiger. Er staan nu als ik dit schrijf, vijf voor 12, op 2198 en ik heb drie rare schelders geblokt, maar die tel ik wel mee, dus 2201. We begonnen op 1465.
Dus zeg 750 euro. hartstikke leuk. Bij deze overgemaakt.
PS (die ouwe girokaart vond ik nog in een la, maar het is al via internet)


9 opmerkingen:

 1. Geweldige actie! En nu ben ik benieuwd wat je verder meld in je tweets, hoop op veel muziek dingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 'Rare schelders'... De eerste rare schelder was u zelf, mijnheer Rot. Maar ik begrijp dat dat in het mooie verhaaltje naar de buitenwereld niet zo heel goed uitkomt, u die tweet snel verwijderd heeft en twitteraars ernaar verwezen ook niet in uw kraam te pas kwamen. Desalniettemin: goed voor het Lilianefonds!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goeie actie !!!
  En iets met kippen die er dan wel snel bij zijn en niet als ze zelf wat uit hun eigen zak effin...
  (en ik volgde je trouwens al voor die tijd)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nah, geen reacties met zoveel volgers,dan doe ik het namens iedereen, hele leuke geste, die 750 euro opgebracht heeft.Twittert Erica zelf ook? Zal straks even gaan zoeken.
  Jan je bent een man naar mijn hart, bedankt, bedankt!
  Gr.Dorothé ( Dottiedot10)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een actie die 1500 euro heeft opgebracht. Omdat ik als een van de eersten reageerde en Jan beloofde het bedrag te verdubbelen.
  http://polderdom.nl/6voeten/b2evolution/blogs/blog1.php

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sympathieke actie. Omdat ik met mijn impulsieve actie jouw portemonnee met 1 Euro lichter heb gemaakt, heb ik mezelf beloofd je te blijven volgen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hé wat grappig. Ik ben je gaan volgen zonder dat ik van de actie wist. Ik heb je een aantal weken geleden bij Jelle BC voorgedragen als zomergast, ik ben benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen