maandag 21 september 2020

'ALLE TIJD' IS INGEGAAN...

  foto: Joep

Gisteren première gehad van Alle Tijd voor een volle/lege Kleine Komedie. Stom genoeg vergeten even een stukje met publiek te filmen voor het nageslacht, want ooit hoort die CoroNarigheid weer tot het verleden.

Maar toch, het was daardoor ook weer heel speciaal. Publiek dat op straat moest wachten voor ze naar binnen worden geleid, die verdwaalde plukjes mens in de normaal zo dampende zaal. Ook op het tweede balkon kon je ineens je benen kwijt. 

Bij de eerste try-outs hadden we al uitgevonden hoe lekker het is, als je niet na elk nummer hoeft te applaudisseren en dat houdt de vaart er ook in, want we schieten toch even door bijna twee eeuwen liedkunst, van Schubert's Ständchen uit 1828 tot Ed Sheeran's Shape of you uit 2017. 

Drie dagen eerder in Stadsschouwburg Velsen zei de directeur/programmeur Jacob Bron: 'Ik was altijd al fan, maar het lijkt net of je nog steeds elk jaar beter wordt.'  Peter Bruyn schreef erover in het Haarlems Dagblad: 


Inmiddels is ook het boek 121 van de beste liedjes ooit uit, met vooral veel vertalingen van de laatste vier jaar. De formule: per pagina een toplied, de geschiedenis, platenhoezen e.d. plus mijn her- of vertaling leest lekker weg. Muziekkenner Kick van der Veer schreef er dit over 


En ja, dan is ook de cd Alle Tijd uit, bijna identiek aan de hoes van Wonderlijk Mooi waarop Jakob en ik twintig topliederen van voor de oorlog nieuw leven inblazen, en muzikaal in veel gevallen weer terugbrengen naar de originele vorm, met introcouplet, waar ze in de loop der jaren als standards werden beperkt tot het refrein.  
Kortom, het souterrain staat weer vol. Ik hoop op jullie spontane support, het boek kan ook via de boekhandel, maar cd's gaan alleen via mij. Ze staan wel op Spotify, maar een beetje Rotify in huis kan geen kwaad.   

Hier is de link! 


O, en voor wie 'm gemist had: het nieuwste clipje...   3 opmerkingen:

 1. B.v. https://www.centrumdepeel.nl/orthomoleculaire-praktijk voor je redding van kanker.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. N.a.v. je Column in AD Mezza om en de laatste zin:
  Rollator Rock. Peter Dons. 2013. 2:33.
  In het Engels gezocht op "Walker Rock" en variaties en die combinatie niet als "song title" gevonden.
  Misschien iets als je teveel pijn krijgt: zie https://praktijkerick.nl/ voor acupunctuur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik lees net op Twitter dat je ernstig ziek bent, op de één of andere manier in het geheel langd mij heengegaan, sorry!! Je blogt daarover in het AD, ik ben erg benieuwd na het lezen van de reacties wat voor een emotionele rollercoaster je inzit, maar helaas heb géén abonnement op het AD. Zou je het niet hier kunnen laten uploaden zodat ook al je fans zonder abonnement het kunnen lezen en met jullie mee kunnen leven? Graag help ik je als het nodig is! Alle kracht, liefde en sterkte stuur ik jullie kant op! Lfz!

  BeantwoordenVerwijderen