woensdag 16 april 2014

APPLAUS VOOR 'Tango Mattheus'


We hebben er nu acht van de dertien Tango Mattheussen opzitten, en het mag gezegd: het werkt. Af en toe wankelen we nog onder het gewicht van dit monument, maar even vaak sprankelt het zoals je alleen maar mocht durven hopen. Er zijn nog genoeg punten te winnen, ook qua licht en aankleding, maar vooralsnog hebben we aan de noten onze handen vol.
Fijn veelzijdig bandje ook, op de applausfoto (met dank aan Michael Bosboom) van links naar rechts
Marc van Rooij op contrabas - speelde in diverse orkesten maar oa ook bij Toon Hermans en Mini & Maxi,
nestor Rob van Kreeveld aan de piano heet de Nederlande Oscar Peterson maar schreef ook de muziek voor Meisjes van 13 van Paul van Vliet
Arrangeur en saxofonist Ben van den Dungen is een man naar mijn hart, en het geeft me geen problemen om nu eens niet de kapitein te zijn
Oleg Fateev op accordeon komt uit Moldaviƫ en violiste Tanya Schaap zit met haar hart vooral in Argentiniƫ
Pearl Jozefzoon zingt die barokaria's onwaarschijnlijk makkelijk weg, en dan ook nog in hoger tempo dan het origineel
En die lange zanger met zijn bretels is apetrots dat hij dit mag doen, en na 198 x als Arent in Doe Maar te zijn gestorven, en 42 x als Zoer in de Palingvissers, komt daar de komende jaren vermoed ik een flink aantal sterfscenes bij. 'Eli Eli, lama sabachtani' en dat voor een kerstkind!

Nog te zien: wo 16/04 Harderwijk Theater Harderwijk (20:15) * do 17/04 Heerenveen Het Posthuis (20:15)* vr 18/04 Sneek Theater Sneek (20:15)* za 19/04 Winterswijk Theater De Storm (20:15)* zo 20/04 Amsterdam Bijlmerparktheater (15:00)1 opmerking: