maandag 14 mei 2012

WAT EEN AVOND!


13 mei 2012 De grote Jan Rot show in Carré. Wat een avond: ***** oftewel vijf sterren volgens het NRC.
Een indrukwekkende rij gasten op het podium, een topzaal, tot de nok toe uitverkocht.
Een bonte mengeling van stijlen, met Marco Bakker en Jan Stulen in Schuberts Zwanenzang, na een explosief kwartier Di-rect met Tommy, Ome Willem Edwin Rutten in de Gele Duikmachine gevolgd door een aangrijpende Rob de Nijs in Eeuwig Jong. Henkjan Smits met een verpletterend Ik verveel me (Satisfaction), Elly & Rikkert met de Rotjes op het podium in een spontane Kauwgomballenboom,  Marcel de Groot en Jan van der Meij in Ramblin' man van  de Allman Brothers Band, ("Nooit word ik ooit een Burgerman"), Henk Westbroek als Kinks-adept in Lola, na 198 x als Flora en Arent in de Doe Maar musical te hebben gestaan met Lenette van Dongen nu eenmalig als Simon & Garfunkel in De Bokser, Marjolein Meijers met vertrouwde Berini-bas voor een oer-An + Jan met Wij gaan lekker trouwen,  een lekker op dreef zijnde Roy Bakker achter de drums (Rot & Roll, 1984!), maestro Jakob Klaasse en Carel Kraaijenhof als begeleiders voor het donkere November van de cd Schout bij Nacht, verrassingsoptredens van Wim T. Schippers en Joop Visser & Jessica van Noord, en natuurlijk, voor mij persoonlijk de geweldige ervaring een dikke twee minuten een Blue Diamond te mogen zijn naast Riem de Wolff met een Nederlandse primeur voor Ramona.
Hoewel we expres niks vastlegden - alles deze ene avond, deze zaal, met deze gasten, voor dit publiek - vroeg ik toch even of iemand van het publiek een mobieltje bij zich had, en ziedaar...Daarnaast fijne uitvoeringen van Hotel Eldorado,  Sylvia's Moeder, God sta me bij, Ben jij ook zo alleen, Eenzaam aan de Top, Bombarie, Ankie, Mijn naam is Mien, Mercedes Benz, Stil (met muziek van Henny Vrienten), Isseniegoet, Dit land is jouw land, Wonderzondag, Ik heb jou lief, Geef me liefde en natuurlijk een vrolijke uitvoering van Counting Sheep als Schapen, het lied waar het dertig jaar geleden allemaal mee begon, nu in polonaise met alle gasten op het podium.
Voor nog meer foto's en filmpjes, zie de leuke blog van fotograaf Jaap Reedijk

Op deze avond was ook de uitreiking van de Okapi Liedprijs 2012 voor het lied Ik ga slapen van Anneke van Giersbergen en Martijn Bosman uit de kindervoorstelling De Beer die geen beer was. Het clipje staat hieronder.
Een uitgebreid beeldverslag van de avond op de site van fotograaf Jaap Reedijk, die ook vijf jaar geleden de eerste Rot in Carré vastlegde.
En ik zie net - toch lekker dat ze er zijn - flink wat bootlegfilmpjes op de Youtubesite van Flappie15
Komend seizoen gaat Jan in zijn eentje verder met 'De Grote Jan Rot show' - wat daarvan de setlijst wordt merken we tegen die tijd. Maar wie alvast een blik op de speellijst wil werpen, die klikt hier... 
Iedereen bedankt voor de support naar deze avond toe. De komende tijd kan ik vast prima slapen!

1 opmerking: