donderdag 6 januari 2011

HARDE SCHIJF-dobber

Het zal alweer een half jaar geleden zijn dat de muurplank met harde back-upschijven naar beneden kwam, die geen van drieën meer sjoege gaven.
Sindsdien heb ik geen back-ups meer gemaakt, alleen heel vaak gedacht: je moet even nieuwe schijven kopen, want als er nu iets met je macbook gebeurt ben je alles kwijt...
Van de week zei ik het nog tegen Daan, "ik moet echt de boel vastleggen, ik vergeef het mezelf nooit", sterker, gisteren liep ik nog een stick te zoeken om in ieder geval mijn nieuwe boek op te zetten. Toen ik die niet kon vinden heb ik het even in Dropbox gezet, back-up in space.

Vandaag zou ik naar de stad, om o.a. een nieuwe Lacie te kopen, maar wou eerst nog een keer door mijn nieuwe boek voor ik het zou doormailen naar de uitgeverij.
We zeggen het vaker: toeval bestaat niet.
Het docje liep vast, en gek, ik kon Word niet geforceerd afsluiten want alles zat vast.
Oké. Herstart.
En ja hoor. Hij kwam niet meer terug.
Het opstart Applebolletje in eeuwigheid.
Nog even de bekende hersteloperaties via installatiedisc en zo.
Niks. Onvindbaar.
Naar Macmaniac in Etten Leur. Kwamen er ook niet doorheen.
Schijf is nu naar een specialistisch Data-safebedrijf in Tiel.
En ik zit hier achter mijn ouwe macbook pro, met een nieuwe schijf, met niks erop.
We bidden richting Tiel.

ps Het eerste mailtje dat binnenkwam nadat ik alles weer had ingesteld was van Dropbox. Waarom ik zo weinig gebruik van ze maak. :-)
Gelukkig lag mijn boek er nog in. 1 dag inhaalwerk.

2 opmerkingen:

  1. Ojee! Computers zijn erg leuk en handig (vooral de Mac natuurlijk!) maar als ze het ook niet doen...
    Ga heel hard voor je duimen dat het goed komt, zoveel creativiteit in een vastgelopen computer... vind ik echt heel erg. Wel blij dat je je nieuwe boek nog hebt! Ben benieuwd!

    Gea

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een nachtmerrie..aiaia, Rot, ik dacht vandaag nog: moet toch eens een backupje gaan maken..dat is net zoiets als denken: goh, ik moet nodig die en die eens bellen en dat je dan inene een rouwkaart op de mat vindt..maar Jomanda is overal goed voor..veel inspiratie!

    BeantwoordenVerwijderen