woensdag 6 oktober 2010

TAART VAN BAKKER BAARD

Voor Amsterdammers die van lekker eten houden:
Clafoutis met kersen

BAKKER BAARD bakt én bezorgt clafoutis in Amsterdam. Een clafoutis is een ‘taart’ boordevol sappig seizoensfruit (denk om de pitten!). Clafoutis (van ‘clafir’, vullen) smaakt naar soufflé, flensjes of flan en is gemaakt van vanille, melk, boter, ei, meel, wat zout en suiker (alles biologisch, natuurlijk). Clafoutis eet je ovenvers (lauwwarm) met een flinke lepel crèmefraîche en, naar smaak, poedersuiker. Clafoutis eet je als ontbijt, bij de lunch, tegen een middagdip op kantoor of toe na een diner. Clafoutis van BAKKER BAARD is tevens een goed cadeau.
Clafoutis met appel

BAKKER BAARD ‘serveert’ je bestelling in/op servies uit de kringloopwinkel
(3R: reduce, re-use, recycle). Het vaak grappige bord en bakje mag je houden of kun je bij een volgende bestelling (het smaakt absoluut naar meer!) weer inleveren.

Clafoutis van BAKKER BAARD kost ongeveer € 16,50 (fruit dagprijs), inclusief crèmefraîche, poedersuiker, de bezorgkosten en het statiegeld (€1,50). Uit een clafoutis haal je acht beschaafde punten (of zes zeer royale porties).

Bakker Baard (gediplomeerd banketbakker) bakt elke dag van 10:00 tot 20:00 uur. Direct na je bestelling gaat de clafoutis de oven in. De levertijd is maximaal twee uur. Betaling contant aan de deur. Je kunt je bestelling ook laten inplannen voor een bepaalde dag of tijd (heeft de voorkeur). Bel, informeer naar het weekfruit en bestel bij Bakker Baard: 06 819 172 18.

En ja, in Bakker Baard herkennen wij Simon de Boer, niet alleen een fijn vrijdenker en kunstenaar, maar ook een eersteklas kok zoals al zijn vrienden weten.

7 opmerkingen:

 1. mmmm goed idee , het regent hier verjaardagen de komende tijd , Amsterdam is redelijk dichtbij , lekker

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hei bakker baard, ik woon in castricum en vind je opzet geweldig, wil het wel voor je in de buurt van kennemerland voor je doen. Leer mij maar hoe ik het moet bakken want ik ben een bak en kook fanaat

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gisteren 'n voortreffelijke ontmoeting met een perenclafoutis gehad. wauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O wat een heerlijkheid allemaal ik ga toch eerdaags even naar A.dam en dan maar even kijken of ik het vinden kan.

  BeantwoordenVerwijderen